Focus Sales

Leadgeneratie & Leadconversie

De concurrentie is groot. Sales is dan ook meer dan alleen klantvriendelijk en klantgericht zijn.

Focus op jouw Sales

De concurrentie is groot. Sales is dan ook meer dan alleen klantvriendelijk en klantgericht zijn. Sales is een continue focus op leadgeneratie en leadconversie met als doel de ‘order’ binnen te halen en een klantrelatie op te bouwen. Sales is een prachtig beroep. De mogelijkheid om klanten blij te maken geeft natuurlijk veel voldoening. Tevreden klanten zijn bovendien de ambassadeurs voor uw bedrijf! Maar tegelijkertijd is er druk op de aantallen en het conversie ratio en is de concurrentie groot. Bovendien zorgt de ‘digitale showroom’ ervoor dat (potentiële) klanten minder vaak naar de showroom komen. De specialisten van Sales in Motion hebben een ruime ervaring in het optimaliseren van uw sales processen. Wij helpen u structuur te geven aan uw salesorganisatie en kunnen u helpen bij het verder ontwikkelen van uw salesteam.

Sales Optimalisatie

Sales is een vak! Buitengewoon complex en een hele uitdaging met de opkomst van internet als verkoopkanaal. Hoe heeft u de samensmelting van online en offline (uw showroom) georganiseerd? En hoe optimaal loopt uw salesproces van leadgenreation tot –opvolging en van een showroom- of werkplaatsbezoek om tot een definitieve verkoop van een auto of onderhoud/reparatie te komen? Wij helpen u niet alleen om de harde kant (structuur, processen, salesritmes, salesfunnels en rapportages) te optimaliseren, omdat we ook kijken naar de essentiële zachte kant (cultuur, inzet van salestalent, houding, gedrag en vaardigheden). Beiden staan immers aan de basis van enthousiaste en verbindende klantgesprekken, die uitmonden in commercieel succes.

Interim Management

U weet als geen ander dat de automotive markt volop in beweging is. Het belang van de verkoop van auto’s en de after sales service is de basis voor een gezond rendement en behoud van klanten. Er kunnen momenten ontstaan dat u voor bepaalde tijd extra denk- en/of handkracht nodig heeft op verkoopmanagement niveau. Samen met u en de betrokken front-office medewerkers (sales en/of service) geven we structuur aan uw salesorganisatie. Van leadgeneratie en -opvolging, het adviserend verkopen, het creëren van een salesfunnel, de conversie omzetten naar een maximaal niveau. Sales in Motion biedt u ondersteuning op het richten en inrichten van uw sales organisatie zodat u en uw mensen de focus houden op het verrichten van verkoopwerkzaamheden voor uw klanten.