Focus Bedrijf

Strategie, Management & Leiderschap

Marges in de automotive branche zijn flinterdun geworden. Activiteiten moeten dan ook resultaat opleveren. Het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen om onderaan de streep winst te maken is cruciaal voor een levensvatbare business case.

Focus op jouw bedrijf

Marges in de automotive branche zijn flinterdun geworden. Activiteiten moeten dan ook resultaat opleveren. Het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen om onderaan de streep winst te maken is cruciaal voor een levensvatbare business case.

Auto- en dealerbedrijven worden steeds groter. Waar u vroeger zelf de ‘vent in de tent’ was en op basis van gevoel het bedrijf aanstuurde is dat tegenwoordig steeds minder het geval. U zult dus in toenemende mate een beroep doen op cijfers. Maar cijfers zeggen niet alles, achter ieder cijfer zit een verhaal.

De specialisten van Sales in Motion brengen uw prestaties in beeld. Dat doen zij niet alleen op basis van alle beschikbare data en informatie die u beschikbaar heeft, maar ook door in uw bedrijf rond te lopen en een gesprek met uw medewerkers aan te knopen. Zo krijgen wij inzicht in de cijfers en de verhalen achter de cijfers.

De vervolgstap? Een concreet plan van aanpak om processen te verbeteren en uw rendement te optimaliseren.

Strategie, management en leiderschap

Zonder doel kunt u nooit scoren. Nu is het formuleren van uw doelen o.b.v. uw missie wellicht nog niet het moeilijkste. De strategie om deze doelen om te zetten naar actiepunten met uw team is veel lastiger.  Invloeden van buitenaf (markteconomisch, concurrenten, etc…), de kwaliteit van uw mensen (inclusief uzelf!) en de klanttevredenheid bepalen het uiteindelijke succes.
Samen met u zorgen we dat de executie van de strategie, onder uw leiderschap, wordt vormgegeven. We kijken naar de haalbaarheid en het realisme van uw strategische plannen en waar u als eindverantwoordelijke uw mensen ondersteunt om een maximale bijdrage te leveren.

Prestatie Management

Activiteiten die worden uitgevoerd moeten leiden tot betere resultaten. Wij doen de ‘motorkap’ van uw bedrijf open en brengen aan de hand van de belangrijkste KPI’s uw prestaties in kaart.
Samen met u worden de kpi’s vastgesteld waarop u wilt sturen. Het stellen van doelen en het meten, bespreken en beoordelen van prestaties is hierbij cruciaal.
U zult gedurende uw reis tal van onverwachte situaties tegenkomen. In een traject met periodieke begeleidings- en evaluatiemomenten helpen wij u richting de ideale lijn.

  • U wil meer rendement halen uit uw business
  • U wil dat uw medewerkers met de juiste activiteiten bezighouden
  • U wil inzicht hebben in uw prestaties

Interim Management

U weet als geen ander dat de automotive markt volop in beweging is. Er kunnen momenten ontstaan dat u voor bepaalde tijd extra denk- en/of handkracht nodig heeft. Het is juist de kracht van succesvolle ondernemers om dat soort momenten te onderkennen en actie te ondernemen zodat de continuïteit van uw bedrijf nooit in gevaar komt. Meteen de juiste kennis en ervaring in huis.

U haalt net zolang dat nodig is meteen de juiste kennis en ervaring in huis. Zo bespaart u tijd en geld, want rekruteren of de kennis in-house ontwikkelen is tijdrovend en duur. Een Interim manager zorgt ook voor een nieuwe impuls, extra drive, een creatieve, inspirerende externe blik.

We hebben vele jaren ervaring in het aanpassen, bijsturen en afstemmen van de (sales) organisaties op de (nieuwe) strategie van de onderneming. Samen met u definiëren we heldere en meetbare KPI’s, duidelijke doelen en acties zodat het plaatje voor iedereen helder is.

In deze materie zijn we ‘hands on‘ maar heel resultaatgericht met een sterke focus op customer intimacy en sales excellence.