De 4 niveaus van Leiderschap

Een leider inspireert, maar wie inspireert de leider?

Persoonlijk leiderschap
Authentiek leiderschap begint met persoonlijk leiderschap. Zelfkennis is mogelijk een van de minst besproken leiderschapscompetenties , maar waarschijnlijk één van de meest waardevolle. Vooraleer je leiderschap over anderen kunt opnemen, moet je eerst je huiswerk maken. Je moet jezelf beter leren kennen – door zoals bij het pellen van een ui – laagje na laagje te verwijderen tot je zicht krijgt op je waarden, je missie en de dingen die je energie gevenZelfkennis staat aan de basis van elk succesvol leider. Doel is een (natuurlijke) leider te zijn voor jezelf en je omgeving. Kracht en rust uitstralen. Duidelijkheid en vertrouwen. Succesvolle beslissingen nemen.

Relationeel leiderschap
Hoe ga je om met iemand anders en wat doet dat met jou? Hoe kan je iemand ondersteunen en coachen in het bereiken van zijn of haar doelen? En er tegelijk voor zorgen dat die persoonlijke doelstellingen de teamdoelstellingen ondersteunen. Hoe combineer je dus de coachende vaardigheden met jouw leidinggevende taken?

Team leiderschap
Samen meer bereiken dan allen: daar draait het om in een sterk en (h)echt team. Hoe ga je om met verschillende dynamieken en snelheden? Hoe creëer je vertrouwen waardoor constructieve conflicten mogelijk worden? Hoe installeer je commitment rond gemaakte afspraken en hoe ontwikkel je onderlinge aansprakelijkheid waardoor schitterende resultaten gehaald kunnen worden?

De mate waarin u slaagt om de mensen om u heen te boeien, te doen groeien en te raken zal bepalend worden voor de continuïteit en de daadkracht van uw team.

Organisational leiderschap
Wat is er nodig om van jouw bedrijf een wijze organisatie te maken? Samen met je teamleaders vorm je zelf ook een team dat een hele organisatie aanstuurt. Hoe kan je ervoor zorgen dat ook dat een (h)echt team wordt dat daarboven zorgt voor een heldere missien, visie en communicatie? Hoe kan jij, samen met dat team, een omgeving creëren waar alle werknemers met plezier hun job doen en met passie voor het gemeenschappelijk doel gaan?

Nood aan gemotiveerde en geëngageerde medewerkers? Voor meer info over onze leadership opleidingen

adviesgesprek

Sales in Motion
25j + ervaring in sales groei